حرفه بازیگری

بازیگری به نظر افرادی که از خارج قاب تلویزیون یا سینما یا صحنه تئاتر به آن نگاه می­ کنند، حرفه ساده و جذابی به نظر می­ رسد. اما در اصل رسیدن به جایگاه خوب در بازیگری کار سخت و پیچیده ای است. نیازمند صبر، تداوم و تمرین های بسیاری است. معاشرت با اقشار مختلف جامعه، مطالعه زیاد در حوزه سینما و سایر حوزه­ های تخصصی و عمومی و دیدن فیلم­ های قوی و مطرح از مواردی است که باید جز سبک زندگی افرادی باشد که قدم در این مسیر و حرفه گذاشته ­اند.

ریشه علاقه بسیاری از افراد علاقمند به حرفه بازیگری، به فیلم­ های دوران کودکی و نوجوانی آن­ها بر می­ گردد که عاشق قهرمان­ های فیلم و سریال می­ شدند و خود را به جای آن­ها تصور می­ کردند. لذت محبوبیت و شهرت هم آن­ها را در این رویا بیشتر مصمم می ­کرد. حال برای عملی کردن این رویا باید پا در مسیر سخت و پرتلاشی بگذارند.

توانمندی­ ها و مهارت­ های لازم برای بازیگری

  • توانمندی کلامی و داستان سرایی. بازیگری که بتواند خوب داستان بگوید و آن را به دیگران منتقل کند می­تواند به موفقیت خود در این حرفه اطمینان بیشتری داشته باشد. چون مهم ترین و اثرگذارترین بخش یک پروژه فیلمسازی خود داستان است.
  • هوش و خلاقیت. بازیگر باید از هوش و خلاقیت و حافظه خوبی برخوردار باشد تا بتواند به سرعت با روند کار وفق پیدا کند و متن­های کوتاه و بلند فیلنامه را حفظ کند. از طرفی در بعضی موارد لازم است که بازیگر خلاقیت خود را چاشنی کارش کند تا اصطلاحا نقش خوب از آب در بیایید.
  • توانایی کار تیمی و هماهنگی با گروه­های مختلف ساخت و تولید فیلم یا تئاتر
  • توان بدنی خوب و انرژی بالا. یکی از سختی­های کار بازیگری وفق یافتن با ساعات متمادی و بعضا نامنظم فیلمبرداری است. بازیگر باید انرژی و توان بدنی خوب و کافی داشته باشد تا خستگیش کار او را تحت الشعاع قرار ندهد. از لحاظ ظاهری هم گاهی ممکن است در فیلمی خیلی چاق یا خیلی لاغر باشد. گاهی ممکن است ماه­ها در شرایط نامساعد جوی مجبور به ایفای نقش باشد یا گریم های سنگین تحمل کند. پس توان بدنی ،تحمل و دارا بودن ظرفیت تغییرات بدنی مساله بسیار مهمی است.
  • صبوری، سخت کوشی، نظم و انضباط بالا
  • توانایی معاشرت با اقشار مختلف جامعه از لحاظ فرهنگی، لهجه ­های مختلف، آداب و رسوم گوناگون برای ایفای نقش های متنوع.

بازار کار حرفه بازیگری

حرفه بازیگری یک شغل دوره ای است مثلا در دوره ­ای پرکار است و درآمد خوبی به دست می­ آورد اما در برهه دیگر ممکن است نقش جدیدی قبول نکند یا به او پیشنهاد نشود و طبیعتا خبری از درآمد هم نباشد. به همین دلیل بسیاری از بازیگران در کنار بازیگری کار تبلیغات هم انجام می ­دهند یا به مشاغل آزاد جانبی روی می ­آورند. در کل به دلیل عدم شفافیت مالی در بازار کار این حرفه، مبالغ قراردادهای بازیگران و سایر عوامل اعلام نمی­شود. اما میزان درآمد و دریافتی یک بازیگر در یک پروژه به عوامل زیادی بستگی دارد، مثل تجربه، توانمندی و مهارت بازیگر، میزان محبوبیت، ظاهر جذاب و سختی نقش ارائه شده.

مشکلات حرفه بازیگری

  • امنیت شغلی پایین. درآمد ثابت و مداوم برای یک بازیگر وجود ندارد.
  • رقابت زیاد در این حرفه. به دلیل جذاب و پرطرفدار بودن بازیگری، رقابت برای این حرفه بسیار زیاد است. 
  • وجود روابط به جای توجه به استعداد،مهارت و توانایی و گرفتن نقش­ها با پول و پارتی، یکی از مشکلاتی است که گاها پیش روی بازیگرانی که با دوره ­ها و کلاس ­های بازیگری آموزش دیده­ اند قرار می­ گیرد.
  • چالش های ذهنی، روحی و جسمی زیاد
آموزشگاه بازیگری

آموزشگاه بازیگری

نقش آموزشگاه­ های بازیگری

کلاس­ها و دوره‌هاي آموزشی یكی از بهترین راه­ ها برای کسب مهارت­ ها و توانمندی­ های مربوط به حرفه بازیگری است چرا که یك بازیگر همواره باید در حال یادگیری، كسب تجربه و افزایش مهارت­ ها و توانایی ­های خود باشد. بازیگری یك علم، هنر،حرفه و علاقه است که نیاز به آموزش مداوم دارد. شرکت در کلاس­ های بازیگری علاوه بر آموزش بازیگری مزیت بزرگی دارد و آن­ هم امکان معرفی هنرجویان مستعد و پرتلاش و موفق به کارگردانان و تهیه کنندگان سینما،تلویزیون و تئاتر است. آموزشگاه بازیگری کودک و نوجوان پانیذ یکی از بهترین آموزشگاه­ های بازیگری در تهران است که آماده آموزش و هدایت علاقمندان و مستعدان این حوزه به حرفه جذاب و پیچیده بازیگری است.