چگونه بازیگر شویم؟

عده زیادی از نوجوانان و جوانان تمایل دارند که در آینده بازیگر شوند. دلایل و انگیزه‌های این افراد با یکدیگر متفاوت است. عده‌ای سودای پول، برخی شهرت و برخی هم عشق به بازیگری دارند. اما وارد شدن در این وادی به چه صورتی است؟ شاید شما هم دوست داشته باشید بدانید که برای وارد شدن به مسیر بازیگری باید چه‌کار کنید. در ادامه قصد داریم به سؤال «چگونه بازیگر شویم؟» پاسخ دهیم.

ابتدا و قبل از هر چیز باید بدانید بازیگری شغل نیست بلکه عشق و علاقه آمیخته به هنر است. نمی‌توان به بازیگری به چشم منبعی برای ثروتمند شدن نگاه کرد. گرچه می‌توان از طریق بازیگری به ثروت رسید، به شرطی که علاقه و تمرین داشته باشید. البته در هر هنر، حرفه یا شغلی اگر عشق و علاقه و تمرین وجود داشته باشد، می‌توان از آن طریق به وضعیت مادی مناسبی رسید.

بازیگری چیست

همان‌طور که گفتیم افرادی هم هستند که تنها به خاطر علاقه وارد این هنر می‌شوند. آن‌ها دوست دارند بازیگری را حرفه‌ای بیاموزند و در این کار موفق شوند. از همان ابتدا قصد سوپراستار شدن ندارند و ممکن است نقش‌های سطح سه یا چهار را هم بپذیرند. گاهی همین که اسمشان در انتهای تیتراژ یک سریال بیاید کافی است. گاهی همین که در کنار بزرگان این حرفه قدم بردارند برایشان بسیار خوب است. این افراد می‌دانند موفقیت یک شبه به دست نمی‌آید و حاصل تلاش آن‌ها است.

ورود به مسیر بازیگری

چگونه بازیگر شوم؟

چگونه بازیگر شوم؟

شروع کار برای ورود به مسیر بازیگری شرکت در کلاس‌های آموزش بازیگری برای سینما یا تئاتر است. آموزش زیر نظر کارگردانان و چهره‌های برجسته می‌تواند راهی مطمئن برای ورود به این حرفه باشد. ثبت نام در کلاس‌های معتبر بازیگری قدم اول برای ورود به این هنر است. عده‌ای هم ترجیح می‌دهند در کنکور هنر شرکت کنند و وارد رشته‌های مربوط به نمایش شوند.

شرایط لازم برای بازیگر شدن

استعداد اولین نکته مهم برای شروع این مسیر است. لازم است بدانید که تنها گذراندن دوره‌های آکادمیک و حرفه‌ای برای بازیگر شدن کافی نیست. بلکه داشتن استعداد هم بسیار مهم است. یک بازیگر باید روحیه خستگی ناپذیر داشته باشد. گاهی لازم است بازیگر 24 ساعت یا حتی بیشتر شرایط خوابیدن نداشته باشد. گاهی باید چاق یا لاغر شود. گاهی باید برای یک نقش آموزش خاصی ببیند، همه این‌ها نیاز به خستگی ناپذیر بودن او دارد. ساعات کار بازیگر معمولاً طولانی و نامنظم است. مسافرت‌های طولانی و سکانس‌های تکراری که باید ضبط شوند ممکن است برای برخی طاقت فرسا باشد.

هوش و خلاقیت در بازیگری

هوش و خلاقیت، مزیت مهم دیگری است که باید بازیگر از آن برخوردار باشد. بازیگر باید بتواند با استفاده از هوش و خلاقیت خود بداهه پردازی کند و نقش را جا بیندازد. یک بازیگر باید روحیه کار تیمی داشته باشد و با دیگر عوامل سازندۀ فیلم روابط صحیح برقرار کند. شرایط را بفهمد و دیگران را نیز درک کند. یک بازیگر باید به لحاظ بدنی ورزیده باشد. برای برخی نقش‌های بازیگر باید بتواند در هوای نامساعد حتی با لباس کم یا زیاد بازی کند. بازیگر باید روحیۀ انتقاد پذیری داشته باشد. او باید حرف‌های کارگردان را آویزۀ گوش خود کند و بتواند نقشش را مطابق میل او اجرا کند. او باید سعی کند فیلم‌نامه را صحیح حفظ کند و سعی کند بدون نیاز به تکرار سکانس‌هایش ضبط شود.

یک بازیگر باید منظم باشد. او باید به موقع سر صحنه حاضر شود، مسافرت‌هایش را طوری برنامه‌ریزی کند که با ضبط، تداخلی نداشته باشد. گاهی لازم است سه صبح از خواب بیدار شود و به سر صحنه بیاید. این‌ها همه لازمه انضباط و داشتن برنامه‌ریزی است. بازیگر باید مردمی باشد و خود را از مردم بداند. او باید در رفتارهای عادی مردم دقت کند تا بتواند در نقش‌هایش از آن رفتارها برای اجرای نقش بهتر استفاده کند.

درآمد بازیگران چقدر است؟

متأسفانه در ایران نمی‌توان عدد شفافی برای این مسئله تعیین کرد. معیارهای زیادی برای تعیین دستمزد واقعی یک بازیگر وجود داشته باشد. معیارهایی نظیر مشکل بودن نقش، سختی و دشواری شرایط اجرای نقش، توانمندی بازیگر و محبوبیت او. البته در ایران ممکن است عوامل ظاهری بر این موضوع غلبه داشته باشد. اما بازیگران زیادی در ایران ثابت کردند که برای رسیدن به ثروت و محبوبیت لزوماً نیاز به داشتن چشمان رنگی و قد بلند نیست.

آموزشگاه بازیگری کودک و نوجوان پانیذ به کودک و نوجوان شما کمک می‌کند به صورت اصولی در این مسیر گام بردارد و استعدادهایش کشف و شکوفا شود. اگر شما هم دوست دارید کودک یا نوجوان شما از مسیر صحیح بازیگر شود هم اکنون او را به جمع پانیذی‌ها و ستارگان پانیذ دعوت کنید.