حضور در سالن سینما یکی از تجربیات لذت بخش ما طرفداران این مدیوم است. با این حال بسیار بوده‌اند افرادی که این تجربه را به کاممان تلخ کردند. افرادی که گاه عمدی و گاه سهواً دست به کارهایی می‌رنند که برای دیگران ناخوشایند است. شاید بتوان اصلی‌ترین دلیل این مشکل را عدم آموزش و فرهنگ سازی صحیح به افراد در مدارس یا خانواده‌ها دانست. در این مقاله قصد داریم به معرفی نکاتی بپردازیم که باید در سالن سینما رعایت شود. با ما همراه باشید.

 

نه به خوراکی‌های پر سر و صدا در سالن سینما

در سالن سینما برخلاف سالن تئاتر خوردن برخی از خوراکی‌ها آزاد است اما باید توجه کرد که به هیچ عنوان نباید این کار سر و صدا ایجاد کند. معمولاً در بوفه های سینما اسنک یا پاپ‌کرن‌هایی به فروش می‌رسند که برای مصرف خوبند اما اگر قصد دارید که خود خوراکی‌هایی نظیر چیپس و پفک از بیرون سینما تهیه کرده با خود ببرید حتماً و حتماً باید توجه داشته باشید که آن را قبل از شروع فیلم باز کنید تا سر و صدای آن تمرکز دیگران را از بین نبرد. مسئله دیگر پسماند یا زباله های این خوراکی‌هاست. به هیچ عنوان نباید کوچکترین پسماندی در سالن سینما باقیمانده یا زمین بریزد. تصویر سالن سینمای کثیف علاوه بر هزینه تراشی جلوه بسیار زشتی را برای فرهنگ جامعه ایجاد می کند. نکته آخر در این موضوع این است که شما حق دارید در صورت مشاهده فردی مخل انضباط، او را به مسئولین مربوطه گزارش دهید تا نخست تذکری دریافت کرده و در صورت ادامه به بیرون از سالن سینما راهنمایی شود.

 

زنگ گوشی‌ها، قاتل تمرکز

یکی از مزاحم‌ترین صداهای سالن سینما صدای زنگ گوشی است. این کار در ضمن بی‌احترامی به سایر مخاطبان، ضایع کردن حقوق آن‌ها نیز است. حتماً و حتماً پیش از شروع فیلم گوشی خود را سایلنت کرده و در جایی بگذارید که تمرکز شما یا افراد دیگر را به هم نزند. بسیار دیده شده است که افرادی حین دیدن فیلم نه تنها گوشی خود را سایلنت نکرده بلکه آن را پاسخ نیز می‌دهند! این موضوع بسیار و بسیار آزار دهنده است و در صورت مشاهده باید آن‌ها را از سالن سینما خارج کرد.

فرهنگ سالن سینما را رعایت کنید!

فرهنگ سالن سینما را رعایت کنید!

حین فیلم جلسه نقد برگزار نکنید!

نکته بسیار مهم این است که لطفاً در سالن سینما حین مشاهده فیلم آن را نقد نکنید. قبول دارم که در بسیاری از موارد کارگردانی می‌تواند ضعیف، بازیگری بسیار احمقانه و هزار و یک ایراد دیگر در فیلم باشد اما نقد کردن آن حین تماشا تنها باعث آزار سایر مخاطبین خواهد شد. نکته دیگر این است که شاید فیلمی به اصطلاح آبکی در حال پخش باشد و خب‌… شما با فیلم‌های فاخرتری اخت گرفته‌اید اما باید برای احترام به افرادی که سلیقه‌شان این فیلم است فضل فروشی نکرده و ایرادات آن را حداقل در حین پخش فیلم بیان نکنید.

 

کودکان در سالن سینما اصلاً دوست‌داشتنی نیستند!

در دنیای ما، کودکان یکی از معصوم و شیرین‌ترین موجودات‌اند. بعید می دانم کسی باشد که از تماشا یا بازی با نوزادی خنده‌رو لذت نبرد اما باید توجه کرد که سالن سینما بسیار متفاوت است از فضای بیرون. اگر فرزند کوچکی دارید اکیداً به شما توصیه می‌کنیم که وی را همراه خود به سینما نیاورید. می‌توانید برای مدتی کوتاه فرزند عزیزتان را به مادر بزرگ، خاله یا عمه‌هایش بسپارید. ونگ ونگ نوزادان چیزی مانند شکنجه مخاطبین سینماست. در ضمن جدا از سایر مخاطبین این موضوع برای کودک شما نیز دردناک است که دو ساعت در محیطی تاریک بوده و روی صندلی سفتی بنشیند. اگر به هر دلیلی قصد دارید که فرزندتان با سینما آشنا شود هستند سانس‌هایی که به این گروه سنی اختصاص دارند. البته متاسفانه این سانس‌ها در کشور ما بسیار محدودند اما اگر مصر سینما رفتن کودکتان‌ید می‌توانید از این سانس‌های محدود استفاده کنید.

 

جمع‌بندی

در این مقاله به معرفی نکاتی برای رفتن به سالن سینما پرداختیم. سالن سینما می‌تواند بسیار لذت بخش باشد اگر کس یا کسانی مزاحم این فعالیت هنری نشوند. البته که اکثر سینماروها به تمامی مسائل واقف‌اند اما باز اندک افرادی هستند که درک درستی از فرهنگ سالن سینما ندارند. شاید یکی از کارهایی که از ما به عنوان دوست‌داران سینما بر می‌آید تذکر دادن به این افراد باشد. امیدوارم که این مقاله برایتان مفید بوده باشد.