نخ خیالی (Phantom thread) درامی است که در سال 2017 به کارگردانی پل توماس آندرسون و با بازی شگفت انگیز دنیل دی لوئیس ساخته شده است. (شما می توانید در همین وب سایت مختصرا با دنیل دی لوئیس آشنا شوید.)
علاوه بر دی لوئیس، ویکی کریپس و لزلی مانویل نیز در این اثر به ایفای نقش پرداخته اند. به عقیده ی بنده، این فیلم اساسا روان شناختی بوده و نمودی کامل از اختلال شخصیت وسواسی مجبور (OCPD) را ارائه می دهد. این اثر درباره ی مردی است که تمام زندگی خود را با وسواسی جانگداز و عمرکاه سپری کرده است و در زمینه ی خیاطی، به استادی زبردست تبدیل گشته است!
اما چه فایده؟ شدت اختلال روانی، لذت یک زندگی شیرین و جذاب را از او ربوده است، به گونه ای که هرگز نتوانسته است که خانواده ای تشکیل بدهد و در سنین بالا به همراه خواهر مسن خود که او نیز مجرد است، زندگی می کند. در ادامه این مرد عاشق زنی می شود که از خود او بسیار جوان تر بوده و در ضمن رفتاری کاملا متفاوت با او دارد.
این فیلم با جزئیات کامل به بررسی زندگانی جهنم بار و وسواس گونه ی آقای خیاط می پردازد.
خیاطی به نام رینولدز وودکاک. این خیاط رده بالا، یک تخصص دارد و آن هم تولید لباس های بسیار خاص و ویژه برای بانوان طبقه ی اشراف در لندن می باشد. خواهر این آقا یعنی سیریل، نفوذ گسترده ای در زندگانی روزمره ی او داشته و برنامه ی روزانه ی خانه ی مد و فشن او را مدیریت و برنامه ریزی می کند. البته در ادامه مشخص می شود که نفوذ این خانم بر زندگی او چیزی بیش تر از حوزه ی حرفه ای خیاطی بوده و در زندگی خصوصی و عاطفی او هم مداخلاتی دارد.
ساخت این فیلم هزینه ای معادل با 35 میلیون دلار داشته
و در گیشه توانسته است 47.3 میلیون دلار بفروشد. نخ خیالی نشان می دهد که چگونه هر فردی از دیدگاه خاص خود و از ورای عینک روانی خاص خود دنیا و آدم های پیرامون خود را می بیند و پردازش می کند.
نخ خیالی نشان می دهد که اختلالات روانی در صورت عدم درمان می توانند تمام زندگی یک شخص را تحت تاثیر قرار دهند و اجازه ندهند که آب خوش از گلوی فرد بیمار پایین برود! دیدن این فیلم را به شدت به همه ی شما توصیه می کنم. مخصوصا اگر علاقه مند به زمینه ی روان شناسی هستید و مطالعاتی در این حوزه داشته اید. دیدن این فیلم بسیار لذت بخش است.
ثبت ديدگاه