راه های برطرف کردن ترس و اضطراب

یکی از مشکلاتی که برای هنرجویان بازیگری ممکن است پیش بیایید احساس ترس و اضطراب هنگام بازی مقابل دوربین یا روی صحنه تئاتر است. روش­های زیادی برای غلبه بر اضطراب وجود دارد. در این مقاله قصد داریم راجع به این مشکل و راه های برطرف کردن ترس و اضطراب صحبت کنیم.

ترس یکی از قوی ترین احساسات است که تاثیر بسیار قوی روی ذهن و بدن ما دارد. ترس در زمانی رخ می دهد که در شرایط اضطراری مانند آتش سوزی،جنگ یا حمله قرار بگیریم اما ترس می تواند در رویدادهای غیر خطرناک مثلا هنگام سخنرانی، امتحانات و یا تجربه یک شغل جدید هم رخ بدهد.

واژه ترس و اضطراب معمولا مترادف هم قرار می گیرند اما با هم تفاوت دارند.اضطراب مفهومی است که ما در شرایط مبهم دچار دلهره مداوم می­شویم و احساس ناامنی می­کنیم. عامل ترس ، بیرونی و در خارج است اما عامل اضطراب درونی است.

تاثیرات ترس و اضطراب

ترس و اضطراب می تواند در مدت کوتاهی رخ بدهد و تمام شود اما گاهی ممکن است بسیار طولانی شده و زندگی شما را درگیر کند. روی قسمت های مختلف زندگی شما تاثیر بگذارد. مثل توانایی شما در خوابیدن، غذا خوردن، تمرکز و توجه، لذت بردن از زندگی یا حتی ترک خانه و رفتن به محل کار. همچنین روی سلامتی شما تاثیراتی می تواند بگذارد و یا در شرایطی که شما بخواهید کاری انجام دهید مانع شود و شما دائما دچار اهمال کاری شوید. بعضی از افراد بر اثر اضطراب و ترس آشفته و پریشان می شوند و سعی می کنند از موقعیت هایی که باعث ترس و اضطراب می شود دوری کنند. همین عامل باعث می شود فرصت های موفقیت آمیز را از دست بدهند. اما روش های زیادی هست که می توانید این چرخه اضطراب و فرار از موقعیت های استرس زا را بشکنید و احساس ترس کمتری کنید.

تاثیرات ترس و اضطراب

تاثیرات ترس و اضطراب

تا جای ممکن با ترس خود روبرو شوید

به این فکر کنید که شما به خاطر اضطراب و فکر مداوم راجع به شرایطی که ممکن است هیچ وقت پیش نیاید کار خود را به تعویق می اندازید. خود را از موقعیت های موفقیت آمیز محروم می کنید. گاهی لازم است به اضطراب های خود اهمیتی ندهید و خود را در معرض ترس قرار دهید. اوضاع همیشه به همان شکل که گمان می کنید بد باشد نیست.

خودتان را بشناسید

یک دفترچه برای ثبت احساسات خود هنگام مضطرب شدن و تفکراتی که از ذهنتون عبور می کند داشته باشید. یادداشت کنید که چه زمانی و چگونه این اتفاق میفتد. برای مقابله با ترس خود گام های کوچکی تعیین کنید و لیستی از آن ها بنویسید و در مواقع و شرایطی که دچار اضطراب می شوید همراه خود داشته باشید. این ترفند نقش موثری برای کنترل اضطراب شما دارد.

فعالیت بدنی و ورزش

تحقیقات ثابت کرده است که بهترین روش مبارزه با استرس و اضطراب ورزش است. هنگام ورزش هورمون آندروفین که باعث آرامش و شادی است ترشح میشود.  ورزش خنثی کننده ی هورمون های عامل ترس و اضطراب به نام کوتیزول نیز هست..

تمرین آرامش

سعی کنید چند تکنیک آرام بخشی و رهاسازی ذهنی را یاد بگیرید و در مواقع حساس اضطراب آنها را به کار بگیرید. مثلا نفس عمیق بکشید شانه های خود را رها کنید. مدیتیشن کنید. فعالیت های آرامش بخش مثل یوگا و ماساژ را انجام دهید. به پادکست ها و ویدئوهای آموزش سلامت روان گوش دهید.

تغذیه سالم

میوه و سبزیجات زیادی بخورید و از مصرف قند زیاد خودداری کنید. افزایش یا کاهش میزان قند خون هم می تواند عامل ایجاد اضطراب باشد. از نوشیدن زیاد چای و قهوه هم خودداری کنید، زیرا کافئین می تواند سطح اضطراب را افزایش دهد.

اجتناب از مصرف الکل

باید بدانید که یکی از عوارض جانبی مصرف الکل بالا رفتن سطح اضطراب است.

ایمان و معنویت

اگر مذهبی هستید، احساس تعلق به قدرتی بالاتر از خودتان و وصل بودن به منبع بزرگ آرامش می تواند راه خوبی برای مقابله با اضطراب باشد. حضور در گروه های ایمانی شما را به یک شبکه و حلقه پشتیبانی ارزشمند وصل می کند.