در این دوران باوری غلط رایج است که بازیگری تنها و تنها برای بزرگسالان است. کودک یا نوجوانانی هم که در تئاتر یا سیما بازی میکنند حتماً از آشنایانِ عوامل فیلماند. امّا این طور نیست. آموزش بازیگری به کودکان امری مهم و جدی است و نباید از آن غافل بود. این را باید بدانیم که اما هنر جویانِ کم سنی که از کودکی یا نوجوانی شروع به آموزش بازیگری میکنند، عموماً بازیگران بهتری خواهند شد. امروزه سینما و تلویزیون ما با بحرانِ بازیگرانِ کودکِ حرفهای روبهرو است. این امتیاز مثبتی برای بازیگران کودک یا نوجوان است. نکته دیگر این که شاید شما به دنبال بازیگر شدن فرزند خود نباشید؛ باید بدانید که البته این کلاس ها در کنار آموزش هنر و بازیگری، فواید دیگری نیز دارند. ما در این مقاله به تاثیرات کلاس بازیگری بر روی کودکان و نوجوانان اشاره خواهیم کرد.
البته پیش از ورود به بحث اصلی ذکر این نکته لازم است که کودکان در چهار سالگی استعداد و علاقه خود را در زمینه بازیگری نشان میدهند. آن ها این استعداد را در قالب بازی هایی نظیرِ دزد و پلیس، قایم موشک و… نشان میدهند.
قدرت کلام و مهارتهای ارتباطی
بر کسی پوشیده نیست که کودکان در دو تا چهار سالگی به مرور شروع به صحبت میکنند. آن ها کم کم قابلیت تکلم را به دست آورده و به کار میبرند. در عصری که ما در آن زندگی میکنیم، بیان یکی از مهمترین ابزارهای ماست. ما برای زندگی بهتر، موفقیتهای شغلی و تحصیلی، یافتن دوستانِ خوب و… نیازمند به بیانی قوی هستیم. سعی والدین به خوش زبانیِ فرزندان خود است. اما با همه این تلاشها بسیاری از کودکان به حداکثر توانایی خود در گفتن نمیرسند.
هستند بسیاری از کودکان که با وجود رسیدن به سن و سالِ سخن گفتن، از بیان خواستهها و درونیات خود عاجزند. آن ها دچار مشکلِ عدم برقراری ارتباط با سایریناند و اگر کاری برایشان نکرد، در آینده با مشکلات زیادی رو به رو خواهند شد.
یکی از تاثیرات کلاس بازیگری بر روی کودکان و نوجوانان همین قدرت بیان است. این دورهها باعث رشد و تکامل قدرت های ارتباطی کودک میشود. آن ها با مربی و دیگر هنرجویان، زمانی قابل توجه را به سخن گفتن و شنیدن میگذرانند. آن ها به مرور زمان خوشبیانتر خواهند شد. این پیشرفت به مرور اتفاق افتاده و در مدت زمان کوتاهی ملموس میشود. پس اگر ترزبانی فرزند دلبندتان برایتان اهمیت دارد، از کلاسهای بازیگری غافل نشوید.
بالا رفتن اعتماد به نفس و عزت نفس
از دیگر تاثیرات کلاس بازیگری بر روی کودکان و نوجوانان بالا رفتن اعتماد به نفس و عزت نفس آنها است. مادر و پدرانِ هوشیار میدانند که بازیگری در رشد اعتماد به نفس کودک و نوجوان بسیار میسر خواهد بود. او دیالوگها را حفظ میکند و تشویق میشود، شخصیتپردازی میکند و تشویق میشود، بازی میکند و تشویق میشود؛ حال این روندِ موفقیت و تشویق باعثِ بالا رفتن اعتماد به نفس و عزت نفس او خواهد شد.
در ضمن گفتیم که در این دوره از کلاس ها کودکان سخن گفتن را میآموزند. این آموزش که در حین آن مشکلات تنفسی، لکنت و تپقهای زبانی رفع میشود نیز باعث افزایش اعتماد به نفس کودک میشود.
مهارتِ کارِ تیمی
از دیگر تاثیرات کلاس بازیگری بر روی کودکان و نوجوانان افزایش مهارت در کار تیمی است. هنر آموزان در این دور گرد هم آمده و با نظارت و نظراتِ مربی آگاه، سعی در انجام فعالیتهایی تیمی میکنند. آن ها با یکدیگر موانع را یکی پس از دیگری رفع کرده و پیش میروند. همین موضوع باعث میشود که آن ها خود را در قالب تیم ببینند و در آن قالب کار کنند.
جمعبندی
ما در این مقاله به برسی تاثیرات کلاس بازیگری بر روی کودکان و نوجوانان پرداختیم. در ابتدا درباره بازیگریِ کودکان به طور مختصر توضیح دادیم و در ادامه به شکل مبسوطتری فواید این دوره ها را برشمردیم. البته علاوه بر فوایدی که در فوق ذکر شده است، میتوان به افزایش هوش و خلاقیت، افزایش قدرت حل مسئله، افزایش شادی و انگیزه، تخلیه انرژی نهفته در کودک و… اشاره کرد.
در آخر ذکر این نکته برای پدر و مادرهای عزیز ضروری است که لزوماً علایق کودکیِ شما همانی نیست که باید برای فرزندتان باشد. این که شما در کودکی به بازیگری علاقه داشتید و بنا به هر دلیلی نتوانستید به آن دستیابید، دلیل موجهی برای فرستادن کودکان به کلاس بازیگری نیست. پیش از هر چیز با آن ها صحبت کرده و از درونیاتشان مطلع شود. اگر در این مسیر اجباری باشد، باعث زدگی کودک خواهد شد. لطفا پیش و در حین کلاس ها، از فرزندتان نظرش را در این مورد بپرسید. اگر علاقه خود را داشت، این کلاسها گزینه خوبی برای او خواهد بود.
ثبت ديدگاه