بهترین فیلم‌های ژانر روانشناسی در سینما (قسمت اول)

در سینما فیلم‌هایی وجود دارد ه علاوه بر حس تعلیق به جنبه‌های پنهان شخصیت انسان‌ها و بخش روان آن‌ها مربوط است. این ژانر در حوزه محبوب‌ترین ژانرهای سینمایی به شمار می‌رود. عده زیادی از دانشجویان روانشناسی حتی موضوعات تحقیق و پایان‌نامه‌های خود را این فیلم‌ها قرار داده‌اند و در این باره نوشته‌اند. در ادامه قصد داریم برترین فیلم‌های ژانر روانشناسی سینمای جهان را به شما معرفی کنیم.

حس ششم

حس ششم داستان پسر کوچکی است که به نحوی عجیب قادر است ارواح و مردگان را ببیند. البته در ابتدا تا میانه فیلم شما متوجه این تفاوت و مردگان فیلم نخواهید شد. در این میان روانشناسی به نام مالکوم با بازی بروس ویلیس وارد ماجرا می‌شود و سعی در درمان کودک دارد. این فیلم از وجود بازیگران بزرگی چون هالی آزمنت، بروس ویلیس، تونی کولت و… بهره برده است. این فیلم در ایران نیز از اقبال خوبی برخوردار شد. این فیلم در ایران بیش از اینکه در زمرۀ فیلم‌های ژانر روانشناسی باشد، در زمرۀ فیلم‌های ژانر وحشت است.

درخشش

می‌توان درخشش را نبوغ سینمای ژانر روانشناسی و وحشت کنار همدیگر خواند. بی شک این فیلم با بازی خیره کننده جک نیکلسون در زمره بهترین فیلم‌های استنلی کوبریک است. آهنگ ابتدایی این فیلم انتقال ترس را برای بیننده به همراه دارد. حتی در سکانس‌های معمولی فیلم هم ردپای ترس دیده می‌شود. داستان فیلم دربارۀ نویسنده‌ای به نام جک تورنس است که قصد دارد با حضور در یک هتل که زمستان‌های سرد مسافری ندارد، داستان نیمه تمامش را به اتمام برساند. همچنین قصد دارد در یک محیط جدید با شغلی جدید (نگهبانی هتل) الکل را ترک کند. پسر کوچک جک در این فیلم مبتلا به بیماری اسکیزوفرنی است و قادر است حوادثی را مشاهده کند که در گذشته در این هتل اتفاق افتاده است.

جک علیرغم اینکه می‌داند چه بلایی بر سر ساکنان قبلی آمده است باز هم این مسئولیت را می‌پذیرد. در صحنه‌های ابتدایی این فیلم سکانسی وجود دارد که پسر کوچک جک به همراه مادرش در دالان تودرتویی به دنبال هم هستند تا از آن خارج شوند. این صحنه با سکانس نهایی فیلم که جک با تبر به دنبال همسر و پسرش برای کشتن آن‌هاست قرینه‌ای مفهومی دارد. نقطه عطف این فیلم صحنه‌ای است که همسر جک، به سراغ نوشته‌های او می‌رود و در کمال ناباوری متوجه می‌شود که همسرش در تمام صفحات تنها یک جمله را تکرار کرده است و این آغاز ماجرایی دهشتناک است…

جزیره شاتر

 

فیلم با ژانر روانشناسی

فیلم با ژانر روانشناسی

جزیره شاتر داستان مرد جوانی است که در قالب یک کارگاه جنایی به جزیره‌ای وارد می‌شود. بی شک مارتین اسکورسیزی در این فیلم نهایت نبوغ خود را برای ساخت فیلم به کار برده است. لئوناردو دی کاپریو نیز توانست با بازی درخشان خود نقش را به موجودی باورپذیر تبدیل کند. طوری که بیننده نقش او را از ابتدا باور کند و او را بپذیرد. او در این فیلم در پی پیداکردن قاتلی است که همسر و دو فرزند خودش را کشته است. غافلگیری عجیب در سکانس‌های پایانی فیلم بیننده را میخکوب می‌کند و وحشتی بزرگ به او القا می‌کند. این فیلم نشان می‌دهد که مارتین اسکورسیزی می‌تواند فیلم‌هایی با ژانرهای متنوع را با بالاترین میزان کیفیت بسازد.

روانی           

بی شک روانی در زمره بهترین فیلم‌های ژانر روان‌شناختی است. عده زیادی از منتقدان این فیلم را بهترین فیلم این ژانر و حتی بهترین فیلم آلفرد هیچکاک می‌دانند. عده‌ای این اثر را بنیان دیگر فیلم‌های هالیوود با این سبک می‌دانند. داستان این فیلم دربارۀ فردی در آریزونای آمریکا است که با پول هنگفتی که از بانک بالا کشیده به کالیفرنیا برای دیدن معشوقه‌اش می‌رود. اما در طول مسیر اتفاقاتی برای او می‌افتد که ماجرای فیلم را به کلی تغییر می‌دهد. این فیلم علاوه بر ژانر روانشناسی در زمرۀ بهترین فیلم‌های ژانر وحشت هم هست. این فیلم در زمرۀ لیست «صد سال…صد فیلم» نیز قرار دارد. این فیلم رتبۀ 18 را بین صد فیلم از آن خود کرده است. فیلم روانی، ادامه نیز پیدا کرد اما هیچ کدام موفقیت فیلم اول را نداشت.

در این مقاله (قسمت اول) تنها به چهار عنوان فیلم در این حوزه پرداختیم. در مقالۀ آتی و قسمت نهایی به معرفی چند فیلم دیگر در این حوزه می‌پردازیم.

آموزشگاه پانیذ، پذیرای فرزندان شما برای آموزش بازیگری است.برای اطلاع از کلاس‌ها هم اکنون با ما تماس بگیرید.