بهترین‌های سینمای ژاپن

معمولاً وقتی اسم سینمای ژاپن می‌آید یاد زنانی با کیمونو و ژانرهای درام و وحشت یا سامورایی‌ها و هاراکیری (خودکشی معروف به سبک ژاپنی) می‌افتیم. واقعیت همین است. این چند مؤلفه جز مؤلفه‌های اصلی سینمای ژاپن است. در ادامه قصد داریم به معرفی بهترین‌های سینمای ژاپن بپردازیم.

اواخر بهار

شاید در ایران بیشتر از “اواخر بهار”،  “داستان توکیو” را دیده باشیم. باید بدانید “اواخر بهار”،” داستان توکیو” و ” اوایل تابستان”، سه گانه ” یاسوجیرو ازو” هستند. داستان این سه فیلم و شخصیت‌هایشان همگی حول یک محور است. خانواده نقش مهم و اساسی در این سه گانه دارد. اواخر بهار داستان دختری به نام نوریکو است که قصد ازدواج ندارد و می‌خواهد کنار خانواده و مجرد بماند.

هفت سامورایی

بازهم آکیرا کوروساوا و هفت سامورایی! این فیلم داستان هفت سامورایی است که تلاش می‌کنند از روستایشان در برابر حمله راهزنان دفاع کنند.

حلقه

اولین بار نسخه آمریکایی حلقه را دیدم. ترسناک بود. بعد از مدتی تصمیم گرفتم نسخه ژاپنی راهم ببینم اما نسخه ژاپنی فراتر از حد تصورم وحشتناک بود. داستان فیلم درباره یک نوار ویدیویی با صحنه‌های عجیب‌وغریب و مبهم است که هرکس ببیند به‌زودی می‌میرد.

هیچ‌کس نمی‌داند

داستانی به روایت هیروکازو کورِئیدا، داستان کودکانی است که به دلایلی تصمیم می‌گیرند خودشان از عهده مشکلات زندگی برآیند و تنها به یکدیگر اتکا کنند.

بعدازظهر پاییزی

فیلم دیگری از یاسوجیرو ازو که یک سال پیش از مرگ این کارگردان بزرگ به پایان رسید. این فیلم آرام خانوادگی داستان مرد میان‌سالی است که تصمیم می‌گیرد تمام تلاشش را بکند تا دختر دوستش با مرد خوبی ازدواج کند.

چهره دیگری

فیلمی به کارگردانی هیروشی تشیگاهارا، داستان مردی است که در یک آتش‌سوزی صورت خود را از دست می‌دهد. سپس با درمان روحی از جانب یک روان‌پزشک نقاب جالبی روی صورتش می‌گذارد و سپس به سراغ همسرش می‌رود و…

شورش سامورایی

درباره یک سامورایی است که فرمانده محافظ یک قلعه است. به دلایلی زن ارباب را مجبور می‌کنند با پسر او ازدواج کند. پس از مدتی پسرش پشیمان می‌شود و می‌خواهد همسرش را به قلعه برگرداند. اما سامورایی اجازه نمی‌دهد و شورش می‌کند.

یوجیمبو

فیلمی به کارگردانی آکیراکوروساوا، داستان مردی است که به شهری وارد می‌شود که کلانتر، خود از زمره افراد بی‌عدالت و زورگو است. او تصمیم می‌گیرد خودش آستین را بالا بزند و عدالت را جاری کند. فیلم ” به خاطر یک مشت دلار ” بر اساس این درام ژاپنی ساخته شده است.

هاراکیری

این فیلم روایت سامورایی خودساخته و بدون استادی است که تصمیم می‌گیرد با ورود به خانه یکی از فئودالیست ها اجازه هاراکیری بگیرد. اما وقتی وارد می‌شود متوجه می‌شود که قبل از او سامورایی جوانی به آنجا آمده است. داستانی که حول محور این افراد می‌چرخد مهم‌ترین بخش داستان است.

شهر اشباح

سینمای ژاپن

سینمای ژاپن

انیمیشنی جذاب درباره دختری کوچک که به دلایلی وارد دنیای اشباح می‌شود و می‌خواهد آنجا بماند. این انیمیشن تاکنون جوایز خرس طلایی و اسکار داشته است.

سانشوی مباشر

فیلمی از کنجی میزوگوچی، داستان خواهر و برادری است که در دستان سانشوی مباشر گیر افتاده‌اند. خواهر همچنان که روح آرام و فرشته گونه خود را حفظ می‌کند به همان نسبت برادرش از او دور و کم‌کم به سانشو شبیه می‌شود. در ادامه برادر متوجه رفتار اشتباه خود می‌شود.

سخن آخر

روایت‌های انسانی در سینمای ژاپن بسیار پررنگ است، حتی اگر حرف از خشونت و مرگ و خودکشی و… باشد. چیزی که در سینمای ژاپن اهمیت دارد خانواده و روابط عاطفی است. روابطی که تحت تأثیر ماجراهای اطراف قرار می‌گیرد اما نباید کمرنگ یا حذف شود.

به‌طور حتم یکی از دلایل موفقیت این فیلم‌ها حضور بازیگران و نقش‌آفرینی فوق‌العادۀ آن‌ها است. یکی از عوامل موفقیت یک بازیگر آموزش از طریق آموزشگاه و تحصیلات آکادمیک در رشتۀ بازیگری است. اگر فرزند شما به بازیگری علاقه‌مند است به او این فرصت را بدهید تا از طریق حضور در یک آموزشگاه مناسب به آموزش بازیگری بپردازد.

آموزشگاه بازیگری پانیذ، با برگزاری کلاس‌های متفاوتی از قبیل فنون اجرا و حرکات بدن، آموزش بداهه‌پردازی، آموزش شاهنامه‌خوانی و…کودک شما را برای حضور مؤثر و پررنگ در سینما و تلویزیون همراهی می‌کند.

این آموزشگاه با استعدادیابی و تربیت هنرمندان کوچک، توانسته قدم بزرگی در جهت تربیت بازیگران کودک بردارد.

برای اطلاع از کلاس‌های متفاوت این آموزشگاه و نحوه و زمان برگزاری کلاس‌ها با ما تماس بگیرید.