برترین سه گانه های سینمای جهان (قسمت دوم)
در قسمت اول این مقاله، درباره آثار سه گانه و معرفی چند سه گانه از برترین سه گانه ها صحبت کردیم. در قسمت پیشین، سه گانه رنگها اثر کیشلوفسکی، سه گانه پدرخوانده و سه گانه دلار معرفی شدند. برای آشنایی با برترین سه گانه های سینمای جهان با ما همراه باشید.
سه گانه ارباب حلقهها
اولین بار که قسمت اول ارباب حلقهها را دیدم، حس کردم تا کنون فیلمی با این زیبایی و این عظمت در جلوههای ویژه ندیدهام و حقیقتاً درست فکر کرده بودم. صحنههای بی نهایت جذاب و چشمگیر که توانست نقطه عطفی در سینما حول مسائل ماورایی باشد. هنوز هم پس از سالها از دیدن ارباب حلقهها خسته نمیشوم. حتی به عقیده من ارباب حلقهها از هابیت هم زیباتر است. اما به هر حال نمیتوان این آثار فوقالعاده را نادیده گرفت. تیتراژ جذاب این سه گانه که با صدای مرحومه فهیمه راستکار توانست راوی جذاب این سریال باشد و بیننده را به سوی خود جذب کند، ماندنی شده است. این سه گانه به کارگردانی پیتر جکسون ساخته شده است.
این مجموعه اقتباسی از رمان جی.آر. آر. تالکین است. رمانی که شاید پس از ساخت فیلم به شهرت رسید و عده زیادی تصمیم به خواندن آن گرفتند. جالب است بدانید آخرین قسمت این سه گانه در اتفاقی نادر موفق به دریافت 11 جایزه اسکاری شد که برای آن نامزد شده بود. جوایزی که به جهان هنر و جهانیان نشان داد این فیلم تنها فیلم گیشه پسند نیست و میتوان با اثر فاخر، تغییری ایجاد کرد. شاید این فیلم سبب شد کمی سلیقهها ارتقا یابد و به دنبال آن توقع تماشاچیان از دیگر فیلمسازان بالا برود و همه اینها را باید مدیون پیتر جکسون و تالکین بود. این سه گانه، به موفقیتی عظیم در گیشه هم رسید.
بر خلاف پدرخوانده، قسمت سوم این سه گانه به موفقیتی بیش از دو قسمت دیگر رسید و با فروش بیلیون دلاری به پرفروشترین این سه گانه تبدیل شد. از همین جا میتوان روند تکاملی این سه گانه را دریافت. سه گانه ای که تنها برای اقبال عمومی قسمتهای اول و دوم ادامه نیافت.
سه گانه before
این سه گانه عاشقانه به کارگردانی ریچارد لینکلیتر ساخته شده است. قسمتهای این سه گانه به ترتیب پیش از طلوع، پیش از غروب و پیش از نیمه شب نام دارد. داستان این فیلم دربارۀ زوجی است که پس از نه سال یکدیگر را میبینند. این سه گانه به قدری جذاب بود که باعث شد افراد علاقهمند به خواندن رمان این مجموعه بشوند. این فیلم اقتباسی روایت عشقی از ابتدا و میانه با تمام حوادث و سراشیبی و سربالاییهای آن است. کارگردان این مجموعه به دلیل کار به سبک مستقل از محدودیتهای هالیوود به دور است و میتواند راحتتر فیلم بسازد. از این رو این سه گانه توانست بسیار موفق شود. لینکلیتر تا کنون 5 بار نامزد جایزه اسکار شده است، اما نتوانسته هیچ جایزهای را از آن خود کند.
سه گانه ماتریکس
نخستین قسمت از سه گانه ماتریکس در سال 1999 به پخش عمومی درآمد. برادران واچوفسکی کارگردانان این فیلم بودند. اقبال عمومی از قسمت اول ماتریکس به حدی بود که این برداران به فکر ساخت ادامه این فیلم افتادند. این سه گانه به ترتیب: ماتریکس، ماتریکس: بارگزاری مجدد و ماتریکس: انقلابها نام دارد. این سه گانه به موضوع هوش مصنوعی و پیروزی هوش مصنوعی در برابر هوش انسانی میپردازد. این سه گانه قصد دارد نشان دهد که انسان در برابر فناوری دست و پا بسته است و مقهور آن است. این فیلمها با زندانی کردن انسانها در سیستم واقعیت مجازی ماتریکس، پیروزی رباتهای ساخته شده به دست انسان را به تصویر میکشند. عدهای در این میان قصد دارند از این سیستم واقعیت مجازی فرار کنند و هویت انسانی خویش را نجات دهند. مطالعۀ نقد این سه گانه میتواند دریچه جدیدی در ذهن شما نسبت به این سه گانه باز کند.
بی گمان یکی از عمده دلایل موفقیت این فیلمها حضور بازیگران و ستارگانی است که این فیلمها را مهم میسازند. آموزشگاه بازیگری پانیذ جایی است که میتواند از فرزند شما ستارهای موفق بسازد.
در قسمت سوم این مقاله، با معرفی دیگر از برترین سه گانه های سینمای جهان با ما همراه باشید.
ثبت ديدگاه