بازیگری از جمله محبوبترین مشاغل جهان است. سالانه هزاران نفر با سودای شهرت و ثروت به سراغ این کار که ذیل مشاغل هنری دستهبندی میشود، میآیند. امّا بازیگری فقط شهرت و ثروت نیست! این مسیر قبل از هر چیزی نیازمند صبر، پشتکار، سواد و آگاهی و از همه اینها مهمتر علاقه است. در این مسیر پر پیچ و خم بازیگر باید یکایک این موانع را پشت سر بگذارد و مأیوس نشود. ما در این مقاله تلاش میکنیم تا بگوییم بازیگری مناسب چه کسانی است.
بازیگر کیست و چه وظایفی دارد؟
بازیگر همان کسی است که به نوشتههای بیجان، جان میدهد و آنها را از ساحت کاغذ به دنیای واقعی میآورد. این شغل محدودیت سنی خاصی ندارد. از کودک تازه متولد شده تا پیرترین فردِ جهان میتوانند بازی کنند. بازیگر نیازمند دانش زیادی است. او باید در حوزه تخصصی خود آگاه باشد و نسبت به علوم انسانی، به ویژه شاخه مردم شناسی شناختی کافی داشته باشد.
بازیگر باید در اجتماع باشد. مردم را ببیند و با آنها تعامل داشته باشد. بگذارید مثالی بزنم. فرض کنید به شما نقشِ راننده تاکسی داده میشود. شما نمیتوانید از داخل اتاقتان به این نقش برسید. باید داخل اجتماع رفته و با رانندگان تاکسی تعامل کنید. این یکی از اصلیترین وظایف بازیگر است.
یکی از وظایف دیگر بازیگر، تمرین است. بازیگر نباید ندارد که به نقطه اوج رسیده است. او باید دائماً برای بهبود خود تلاش کند. تمرین کلید بازیگر ماندن است. شما را به زندگی بازیگران بزرگِ سینما یا تئاتر ارجاع میدهم. بروید و بررسی کنید؛ عمده آنها روزانه چند ساعت را به تمرین اختصاص میدهند.
علاوه بر موارد فوق بازیگر باید روابط عمومی خوبی نیز داشته باشد. واقعیتی تلخ است که بازیگر برای نقشهای جدید باید روابط قویای با تهیه کنندگان، مدیران تولید و کارگردانان داشته باشد. این یکی از نکات کلیدی بازیگری است. پس به طور خلاصه بازیگر باید با عوامل کلیدی تولید فیلم آشنا باشد و به قول خودشان به آنها لینک بزند!

عمده بازیگران موفق روزانه چند ساعت را به تمرین اختصاص میدهند.
استعداد و مهارتهای بازیگری کداماند؟
پیش از همه چیز باید بیان کنم که داشتن استعداد ویژه و خدادادی توهمی بیش نیست. البته قبول دارم که برخی ذاتاً بازیگر بهتریاند امّا ذکر دو نکته در این جا لازم است. اول آن که هیچ استعدادی بدون تمرین رشد نمیکند. پس تمامی بازیگران بزرگ، سالهای سال تمرین کردهاند. دوّم آن که حتّی اگر فکر میکنید که بیاستعدادید، تمرین مستمر و مفید شما را بازیگر بهتری میکند. در کنار اینها داشتن یک مربی آگاه، ضعفهای شما را رفع کرده و قوتهایتان را رشد میدهد. حال ما به چند مهارت اشاره میکنیم که بازیگران باید داشته باشند.
یکی از این مهارتها حافظه قوی است. شما باید متن فیلم نامه یا نمایش نامه را گرفته و حفظ کنید. دقت کنید که در آن دوران فشار زیادی هم روی شماست، پس باید ذهنتان تمرکز بالایی داشته باشد. اگر در حفظ کردن نگران مشکل دارید، نگران نباشید. مربیان متخصص ما در آموزشگاه سینمایی پانیذ تکنیکهای به خاطر سپردن متن را در اختیارتان خواهند گذاشت و با تمرینهای تکمیلی، مشکل شما را حل میکنند.
از دیگر مهارتهای بازیگری هوش و خلاقیت است. بازیگر باید به سرعت روند فیلمنامه را درک کرده و شخصیت را در ذهن خود تجسم کند. این ویژگی بسیار مهمی است. معمولاً کارگردانان علاقهمند به همکاری با بازیگرانیاند که بتوانند با خلاقیت خود به فیلم کمک کنند. البته این مسئله هم نیاز به استعدادی ذاتی ندارد. تمرین است و تمرین است و تمرین!
سینما و تئاتر کارهایی تیمیاند. فقط شما نیستید و جز شما عوامل دیگر نیز حضور دارند؛ پس باید مهرت دیگری که شما باید داشته باشید، توانایی کار تیمیست. شما باید بتوانید در غالب گروه، فعالیت کنید و با سختیهای آن بسازید. باید با شرایط مختلف سازگار باشید و گاهی از خواستههای خود به نفع جمع بگذرید.
دیگر ویژگی آمادگی بدنی شما است. باید همواره بدنی آماده و قدرتمند داشته باشید تا بتوانید با شرایط محیطی سخت بسازید. گاه فیلمبرداری در یک کویر سوزناک است و گاه در جنگلی پر از چاله و لیز. شما باید توانایی سازگاری با محیط داشته باشید. صحنههایی هستند که شما ناچارید مدتی طولانی بدوید. آیا بدن شما آماده این کار است؟

داشتن استعداد ویژه و خدادادی توهمی بیش نیست.
جمعبندی
ما در این مقاله درباره شغل بازیگری، وظایف آن و مهارتهای مورد نیاز این شغل صحبت کردیم. گفتیم که بازیگری پشتکار است و صبر. این دو نکته بسیار مهم است. در ضمن گفتیم که علاقه نکته مهم دیگری است که باید در هنرجو وجود داشته باشد. حال ریش و قیچی دست شماست. ما گفتیم که بازیگری مناسب چه کسانی است. آیا شما از آن جمله افرادید؟
ثبت ديدگاه