بازیگری در تئاتر یا سینما؟

همان ابتدا که فردی وارد حوزه آموزش بازیگری می‌شود با این سوال مواجه می‌شود که تئاتر را برای فعالیت حرفه‌ای انتخاب کنم یا سینما؟در این مقاله به موضوع بازیگری در تئاتر یا سینما؟ و بررسی تفاوت‌های تئاتر و سینما می‌پردازیم.

تفاوت‌های تئاتر و سینما

در تئاتر امکان کات کردن و ضبط دوباره توسط کارگردان وجود ندارد.بنابراین یک بازیگر تئاتر باید دقت کند که از اجرای دیالوگ‌ها تا حرکات و…را کامل و بی‌نقص انجام دهد.در غیر این صورت شما امکان بازگشت و تصحیح اجرایتان را ندارید.

تئاتر اجرایی زنده است که شما نفس به نفس با تماشاگر روبرو هستید.عکس‌العمل‌های تماشاگر ممکن است روی اجرای شما تأثیر بگذارد و شما باید دقت کنید که سررشته اجرا از دستتان خارج نشود.در تئاتر تماشاگر خود واقعی و زاویه‌ای را که اجرا می‌کنید می‌بیند اما در سینما تماشاگر همه‌چیز را از زاویه دوربین می‌بیند نه چشمانش.

اجرای زنده در تئاتر ممکن است با استرس همراه باشد.مخصوصاً اولین اجراها همیشه استرس به همراه دارد.شما باید سعی کنید با غلبه بر استرس خود صحنه‌ای زیبا بر جای بگذارید.

تنوع لباس،چینش صحنه،میزانسن،سناریو و….در تئاتر بسیار جالب‌تر و بیشتر از تلویزیون است.در تئاتر به‌راحتی یک خانم می‌تواند لباس زنان قرن 19 انگلستان را بپوشد و در فنجان‌های گل‌گلی قهوه بنوشد و نقش یک کنتس را بازی کند.اما این امکان در سینما و تلویزیون به‌ندرت ممکن هست.

تئاتر یا سینما؟

تئاتر یا سینما؟

تئاتر جنبه تجاری زیادی ندارد.معمولاً کارگردان و بازیگران تئاتر خیلی به جنبه‌های مادی کارشان توجه ندارند.آن‌ها بیشتر غرق در اجرای صحیح  و ارائه تئاتری عالی هستند.اما در سینما و تلویزیون بیشتر جنبه مادی مدنظر است.به همین دلیل است که انواع فیلم‌های بی‌سروته با بازیگرانی پرحاشیه و صحنه‌هایی پر از لودگی به روی پرده سینما می‌رود و اتفاقاً فروش هم می‌رود و این در حالی است که آمفی‌تئاترها شاید آن‌چنان پررونق نباشند.

قدرت مدیریت بازیگر در تئاتر بسیار مهم است.یک بازیگر ممکن است سر یک صحنه ناگهان دیالوگش را از یاد ببرد.باید این‌قدر بداهه‌پردازی آموخته باشد تا به‌اصطلاح کار را جمع‌وجور کند.این اشتباه در سینما به‌راحتی قابل تصحیح است.اگر بازیگری در یک تئاتر صدایش دچار مشکل شود به‌ناچار بازیگر آن نقش تغییر می‌کند.اما در سینما امکان دوبله وجود دارد.

در سینما فرد می‌تواند خیلی سریع تبدیل به یک ستاره مشهور شود زیرا سینما مخاطبان زیادی دارد.در تئاتر امکان معروف شدن کم است زیرا مخاطب کمتری نسبت به سینما دارد.اما واقعیت این است که اغلب بازیگران خوب کسانی هستند که از دل تئاتر بیرون آمده‌اند و مدت‌های مدید خاک صحنه خورده‌اند.

افکت‌ها و جلوهایی که در سینما استفاده می‌شود بسیار بیشتر از تئاتر است.این جلوه‌های تصویری و انواع سانسور و تدوین می‌تواند اشتباهات احتمالی بازیگران را بپوشاند اما در تئاتر این خود شما هستید که باید اجرای خوبی داشته باشید و اشکالات خود را رفع کنید.

اجرای تئاتر سخت‌تر از سینماست.شما برای تئاتر تمرین‌های طولانی دارید. تمرین‌هایی که ممکن است یک الی دو ماه هر شب ادامه داشته باشد.یعنی یک سکانس را مجبورید سی شب و بیشتر اجرا کنید.هر شب یک سکانس تکراری.این ممکن است برایتان خسته‌کننده و سخت باشد.اما در سینما یک سکانس در صورت اجرای صحیح یک‌بار اجرا و تمام می‌شود.

در اجرای زنده تئاتر غلو بازیگران زیاد است زیرا دیدن میمک صورت با توجه به فاصله برای تماشاگر ممکن است سخت باشد.بنابراین بازیگر تئاتر باید حرکاتش را با غلو بیشتری همراه کند.مثلاً اگر بخواهد تعجب یا اعتراضش را نشان دهد،باید علاوه بر چهره از بدن و کلامش هم استفاده کند.

اگر کسی دوست داشته باشد که در سینما و تلویزیون تبدیل به چهره سرشناسی شود باید ابتدا کارش را از بازیگری در تئاتر آغاز کند.اگر کسی بخواهد تازه در سنین بزرگ‌سالی استعدادش را کشف و وارد دنیای  بازیگری تئاتر شود ممکن است برایش سخت و زمان‌بر باشد.

بهترین کار این است که والدین عزیز با کشف استعدادهای فرزانشان در بازیگری او را به یک کلاس مطمئن بفرستند.آموزشگاهی که مربیان توانمندی داشته باشد.آموزشگاهی که امتحان خود را پس داده و ستارگان کودک زیادی را به جامعه هنری معرفی کرده باشد.

آموزشگاه بازیگری کودک و نوجوان پانیذ برای کشف و پرورش استعدادهای فرزندان هنرمند شما در خدمت شماست.این آموزشگاه با برگزاری کلاس‌های مختلف از قبیل بازیگری،بازیگری آنلاین،بداهه‌پردازی،شاهنامه‌خوانی و….به کودک شما دریان راه کمک می‌کند.از محصولات این آموزشگاه هم می‌توانید استفاده کنید.

هم‌اکنون برای اطلاع از شرایط ثبت‌نام و نحوه برگزاری رده‌ها با ما تماس بگیرید.