در این مقاله قصد داریم به یکی دیگر از حوزه‌های اخلاق‌مداری بپردازیم. اگر مقاله‌های ما را دنبال کرده باشید در نوشته‌های پیشین ما درباره اخلاق‌مداری در بازیگر هنگام تولید صحبت کردیم. در این مقاله قصد داریم به موضوع بسیار مهم اخلاق‌مداری بازیگری در مواجهه با سایر اعضای تولید فیلم بپردازیم. با ما همراه باشید.

 

اعضای تولید که هستند؟

پاسخ به این سوال بسیار ساده است. اصولاً به تمام کسانی که در تولید فیلم یا تئاتر نقش دارند اعضای تولید گفته می‌شود. این لیست شامل افرادی نظیر راننده سرویس، مسئول نظافت، گریمور، کارگردان، فیلم‌بردار و… می‌شود. در این مقاله تنها قصد داریم به افرادی که بیشترین ارتباط را با بازیگران دارند بپردازیم. این افراد شامل کارگردانان، سایر بازیگران و فیلم‌بردار می‌شود.

 

اخلاق‌مداریِ در قبال کارگردان

به احتمال قریب به یقین، مگر در مواردی خاص، حضور خود را در فیلم مدیون کارگردانید. اوست که شما را برای فیلم انتخاب کرده. شما در قبال او وظایف بسیاری دارید. یکی از مهم‌ترین این وظایف این است که تمام توان خود را گذاشته و کم کاری نکنید. تمام تلاش خود را به کار ببرید تا فرامین کارگردان را به درستی هر چه تمام‌تر اجرا کنید.

یکی از نمونه‌های اخلاق‌مداری بازیگری در مواجهه با کارگردان است است که به هیچ عنوان، تکرار می‌کنم به هیچ عنوان نباید با وی در هنگام ضبط بحث کنید. از یاد نبرید ک حرف آخر را کارگردان می‌زند و شما هر چقدر که مخالف فلان برداشت باشید، باید طبق فرمان کارگردان عمل کنید.

البته که شما حق دارید که نظرات خود را به او بگویید. کارگردان باید نظرات شما را بشنود. با این حال این فرایند باید در هنگام تمرین صورت گیرد نه در موقع ضبط.

کارگردان

به هیچ عنوان نباید با کارگردان در هنگام ضبط بحث کنید.

 

اخلاق‌مداریِ در قبال سایر بازیگران

به هیچ عنوان نباید خود را بالاتر از سایر بازیگران ببینید. این که مدتی زودتر از باقی شروع به کار کرده‌اید یا در آثار بیشتر یا مهمتری حضور داشته‌اید به هیچ عنوان به شما اجازه نمی‌دهد که نگاهی از بالا به پائین به سایر بازیگران داشته باشید. نباید فراموش کنید که شما هم روزگاری از همان نقطه صفر شروع کرده‌اید. سعی کنید بازیگران تازه‌کار را تشویق کنید. در عین حال باید به باتجریه‌ها نیز احترام بگذارید. سعی کنید از آن‌ها یاد بگیرید. به عنوان بازیگر باید دائماً در حال آموختن باشید و دقت به رفتار بازیگران باتجربه بهترین کلاس درس است.

به هیچ عنوان نباید در کار کارگردان و سایر بازیگرها دخالت کنید. شاید بتوانید تنها و تنها به صورت خصوصی پیشنهادات خود را به کارگردان بگوئید امّا به هیچ عنوان نباید در میان اعضای گروه در کار کارگردان و سایر بازیگران دخالت کنید! این موضوع یکی از اصلی‌ترین رکن‌های اخلاق‌مداریِ بازیگری است.

 

اخلاق‌مداریِ در قبال فیلم‌بردار

اگر منحصراً بازیگر تئاترید از این قسمت چشم‌پوشی کنید امّا اگر کار بازیگری در سینما یا تلویزیون می‌کنید یکی از افرادی که با وی ارتباط نزدیکی دارید تیم فیلم‌برداری است. تیم فیلم‌برداری به رهبری فیلم‌بردار مسئول تنظیم نور و برداشت تصاویر است. به هیچ عنوان، تکرار می‌کنم به هیچ عنوان نباید در کار گروه فیلم‌برداری دخالت کنید. شما حق ندارید که به نورها دست بزنید یا خدایی نکرده آن‌ها را جابجا کنید! این کار یکی از بزرگترین گناهانی است که ممکن است از شما سر بزند. هرگز این کار را نکید! اخلاق‌مداری بازیگری می‌گوید که سرتان تنها و تنها به کار خودتان باشد!

فیلم‌بردار

فیلم‌بردار مسئول تنظیم نور و برداشت تصاویر است.

 

جمع‌بندی

اخلاق‌مداری بازیگری در قبال سایر اعضا نشانگر حرفه‌ای بودن شماست. صدالبته نمی‌توان یک کتاب راهنما درآورد که باید در فلان شرایط فلان رفتار را کرد و…! مسلماً شرایط بیشماری وجود دارد و این هوش شماست که باید رفتار صحیح را انتخاب کند. ما در این مقاله به معرفی چند مصداق رفتاری در قبال کارگردان، سایر بازیگران و فیلم‌بردار پرداختیم تا همین الگویی شود برای رفتار حرفه‌ای‌تر. امیدوارم که این مقاله برایتان مفید بوده باشد.